mw. mr. M.D. Ubbink SBD Advocaten

mw. mr. M.D. Ubbink

Nederlands, Duits, Engels
ubbink@sbd-advocaten.nl

(053) 480 06 48

 Marike Ubbink werkt sinds 1 mei 1994 als advocaat. Voordien behandelde zij als stafjurist bij de Raad van State bouwzaken. Marike is één van de oprichters van het kantoor en maakt deel uit van de maatschap. Zij is al ruim 25 jaar lid van de specialistenvereniging “Vereniging voor Bouwrecht-advocaten’(VBR-A). Naast haar werk is Marike lid van het bestuur van de VVE Trompflat Enschede. 

Marike heeft ruime ervaring met het oplossen van problemen bij het ontwerpen of uitvoeren van bouwprojecten (bouwrecht), bij het kopen (vastgoed) of (ver)huren van onroerende zaken (huurrecht) en met vergunningverlening en handhaving door de overheid (recht van de ruimtelijke ordening). Zij behandelt ook kwesties over de uitvoering van contracten (ook incassozaken). Grondeigenaren en buren staat zij regelmatig bij in geschillen over erfdienstbaarheden en andere burenkwesties. Slachtoffers van verkeers- en bedrijfsongevallen verleent Marike graag rechtsbijstand bij het verhalen van hun materiële en immateriële (“smartengeld”) letselschade. 

Marike is erg ervaren op verschillende rechtsgebieden, waardoor zij “een brede blik” heeft en een ruim arsenaal aan beproefde methoden ter oplossing van conflicten. Zij schrijft graag, is grondig en volhardend en houdt haar cliënten steeds goed geïnformeerd. Marike legt er eer in om juridische problemen vlot én gedegen op te lossen: op haar inzet kun je “bouwen”! 

Marike heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: 

  • Huurrecht
  • Vastgoedrecht

Marike speelt in haar vrije tijd graag golf, bezoekt cliënten liefst per fiets en volgt een yogaopleiding.